Den Danske SchubertTrio

Den Danske SchubertTrio blev dannet i 2008 af Birte Dalbauer‐Stokkebæk, Lars Baunkilde og Morten Mogensen. De medvirkende har kendt hinanden siden 1983, hvor de alle startede som studerende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

De tre musikere har gennem årene arbejdet indenfor et stort felt af musikalske genrer – fra barokmusik, wienerklassik og opera til den nye kompositionsmusik. I Den Danske SchubertTrio samles de medvirkende om deres kærlighed til Schubert og den tidlige romantiske musiklitteratur.

Det er derfor en stor glæde for de medvirkende at mødes i denne enestående musikalske konstellation, hvor mezzosopran, arpeggione og hammerklaver sammen fortolker Schubert og hans samtidige.

På programmet har vi den berømte Arpeggione Sonate, som Schubert skrev i 1824 for det dengang nyopfundne instrument. Arpeggionen kendes også som Bogenguitarre eller Guitar‐Violoncel, og er en cellolignende guitar, der holdes mellem benene og har bånd ligesom guitaren. Den har seks strenge og er stemt som guitaren, men stryges med en bue ligesom celloen. Lyden bliver følgelig en kombination af celloens sonoritet og guitarens sprødhed. Vi har valgt også at bruge arpeggionen i andre værker og sange af Schubert, bl.a. de store kantatelignende værker Der Hirt auf dem Felsen og Auf dem Strom, samt sange fra Winterreise og Ave Maria. Lars Baunkilde har arrangeret disse værker for trioens besætning. Derudover har vi også værker af samtidige komponister på programmet, herunder flere af Jørgen Mallings vidunderlige sange samt klaverværker af J.A.P. Schultz.


Birte Dalbauer‐Stokkebæk (mezzosopran) er uddannet på Det Kongelige Danske Musik-konservatorium. Med de tre ensembler Den danske SchubertTrio, Barokensemblet Lachrimae, og sin trio for ny kompositions‐ musik Passage, har hun en aktiv koncertvirksomhed. Birte har også flere CD produktioner bag sig, herunder "Fire Generationer Ny Dansk Musik" på Helikon Records. Birte er desuden Cand.mag. i logopædi fra Københavns Universitet. Hun er bosat i Wien, hvor hun arbejder som freelance sanger og derudover har sin sang‐ og stemmetræningspraksis, Zentrum Stimme.


Lars Baunkilde (arpeggione) er uddannet på kontrabas og violone i København, Ålborg og Den Haag. Har siden 1991 spillet i Concerto Copenhagen og adskillige andre ensembler for tidlig musik i Europa, Japan, USA og Brasilien. Har medvirket på en lang række CD‐ indspilninger, bl.a. den anmelderroste CD ’The Viennese Violone’ på Helikon Records. Lars har siden 2003 spillet arpeggione, og har som den første dansker opført Schuberts arpeggione sonate på original instrumentet.


Morten Mogensen (fortepiano) har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og havde debutkoncert fra solistklassen i 1990. Morten er medstifter af Københavns Klavertrio, som ikke blot har turneret over hele Danmark men også i store dele af verden. Morten er desuden aktiv som solist, og har modtaget utallige priser. Han har endvidere indspillet mere end 30 CD’er på plademærket Kontrapunkt. Morten har længe interesseret sig for historiske klaverer, og har siden 2003 spillet hammerklaver (bl.a. sit eget fortepiano - en kopi af et Walter & Sohn fra ca. 1805).

Home     Biografier     Fotos     Video     Audio     CD-Tekster     Kontakt     Køb CD